ZUPA MLECZNA Z OWOCAMI

Szklanka mąki ziemniaczanej, 1-2 jajka, 11 mleka, 2 łyżki suszonych ja­błek (wymoczonych i posiekanych), łyżka rodzynków, sól, cukierJajka ubić trzepaczką sprężynową, dodać mąkę ziemniaczaną i zagnieść dość twarde ciasto. Uformować z niego kulki wielkości orzecha laskowego i obtoczyć w mące ziemniaczanej. Mleko połą­czyć z 1 szklanką wody i zagotować. Dodać trochę soli i cukru do smaku. Do gotującego płynu wtożyć kluseczki, gotować kilka minut-    mieszając – na małym ogniu. Po zdjęciu z ognia dodać owoce i podawać na stół. Zupę można także podawać na zimno.

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)