ZIELONE NALEŚNIKI

25 dag szpinaku, szklanka mleka, 2 jajka, 5 łyżek mąki, 2 łyżki topionego masła, łyżeczka cukru, pół łyżeczki utartej gałki muszkatołowej, szczypta soli, tłuszcz do smarowania patelni.Mąkę, mleko, topione masło, gałkę muszkatołową i sól ubićtrzepa- czką sprężynową na jednolitą masę i odstawić na 1 godz. Jajka utrzeć z cukrem, szpinak sparzyć, posiekać jak najdrobniej, wy­mieszać z przygotowaną masą. Smażyć cienkie naleśniki na pate- v Ini lekko posmarowanej tłuszczem. Podawać natychmiast z herba­tą lub zimnym mlekiem.

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)