PRZEKĄSKA Z KILEK I ZIEMNIAKÓW

7 ziemniaków jednakowej wielkości, łyżeczka mielonego kminku, 20 dag kilek, 1 gotowana marchew, cebula, 1 kwaszony ogórek, 2 łyżeczki majo­nezu, łyżka dobrej kwaśnej śmietany, pół łyżeczki mielonej kolendry.Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i wybrać łyżeczką część miąższu, aby powstały wgłębienia. Kilki umyć, wyjąć wnętrzności i kręgosłupy, przepuścić przez maszynkę razem z miąższem ziem­niaczanym, ugotowaną marchwią i cebulą. Masę wymieszać, do­dając zmieloną kolendrę.Wydrążone ziemniaki wypełnić przygotowaną masą, ułożyć na półmisku, zalać majonezem wymieszanym ze śmietaną, oprószyć mielonym kminkiem.

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)