PIEROŻKI Z RYBĄ

Nadzienie: 25 dag gotowanej ryby, 10 dag  pieczarki), jajko, łyżeczka mąki, łyżeczka margaryny lub masła, 1/3 szklanki maki! 10 dag margaryny lub masła, łyżka oleju, 1 /4 szkla­nki wody, sól.Na stolnicę wysypać mąkę, dodać masło lub margarynę, szczyptę soli i-skrapiającwodą-zagnieść ciasto. Rozwałkować i szklanką : wyciąć krążki. Grzyby oczyścić, krótko przesmaźyć na patelni i ra- : zem z rybą przepuścić przez maszynkę, dodać sól i pieprz. Dodać jasną zasmażkę zrobioną z mąki oraz masła i rozprowadzoną mle­kiem. Białko ubić na sztywną pianę i domieszać do farszu. Na krą­żkach ciasta układać po łyżeczce farszu, brzegi zlepić, zwilżając je wodą. Pierożki posmarować żółtkiem rozmieszanym z małą ilością zimnej wody, ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego piekarni­ka. Piec 20 min.

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)