KLOPSIKI RYBNE NADZIEWANE GRZYBAMI

kg ryby, 20 dag świeżych grzybów (maślaki, koźlarze, surojadki, kurki)2  jajka, pół szklanki tartej bułki, natka pietruszki, pół łyżeczki mielonego pieprzu, sól.Ryby ugotować (jeśli nie były to filety, oczyścić z ości) i zemleć w maszynce. Grzyby oczyścić, umyć, obgotować i Tównież zemleć. Do mielonej ryby dodać tartą bułkę, jajka, posiekaną natkę, pieprz i sól. Masę wyrobić i uformować placuszki. Na każdym położyć ły­żeczkę zmielonych grzybów przyprawionych solą i pieprzem i kształtować kule. Ugotować je w osolonej wodzie. Podawać na go­rąco z ziemniakami purśe, polewając gorącym olejem lub topio­nym masłem. Można je także jeść na zimno, przybrane majone­zem lub kwaśną śmietaną.

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)