KARP W SOSIE CHRZANOWYM

Duży karp (ponad 1 kg), szklanka śmietany, jabłko, 3 łyżki utartego chrza­nu, włoszczyzna, łyżka masła, sól, łyżka octu, sok cytrynowy, szczypta cukru.Z włoszczyzny ugotować wywar, zakwasić octem i włożyć spra­wioną rybę. Lekko osolić i gotować ok. 20 min na małym ogniu (naj­lepiej w foremce do gotowania ryb w całości). Po ugotowaniu prze­łożyć na półmisek i polać topionym masłem. Przygotowanie sosu: Do śmietany dodać utarty chrzan i jabłko, przyprawić cukrem, sokiem cytrynowym i solę. Sos podać osobno w sosjerce.

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)