CHŁODNIK RYBNY Z CZARNĄ RZODKWIĄ
1 kg gotowanej lub smażonej ryby, 1,51 kwasu kminkowego lub brzozo- wego (zob. następne przepisy), 50 dag czarnej rzodkwi, pół szklanki śmietany, koper zielony, sól.Czarną rzodkiew zetrzeć na tarce o dużych otworach. Miskę z utartą rzodkwią przykryć i kilka razy potrząsnąć, aż stanie się miękka i przeźroczysta. Gotowaną lub smażoną rybę pokrajać na drobne kawałki, włożyć do wazy, dodać rzodkiew, zalać kwasem kminkowym wymieszanym ze śmietaną i posypać posiekanym zielonym koperkiem. Podawać z ugotowanymi młodymi ziemniakami, suto posypanymi koperkiem.
Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:
Głosy: (Głosy na Tak: , Głosy na Nie: , Wszystkich głosów: )