BARSZCZ RYBNY

50 dag rybich łbów, 3 łyżki oleju, pół szklanki śmietany, łyżka pasty pomi­dorowej, 2 cebule, 2 kiszone czerwone buraczki, marchew, pietruszka, seler, por, pęczek zielonego kopru, sól.Z rybich łbów usunąć skrzela i oczy, zalać wodą (1,51), dodać obra­ną i umytą włoszczyznę. Gotować na wolnym ogniu 30-45 min. Wywar przecedzić, jarzyny zużyć do innych celów. Kwaszone bu­raczki zetrzeć na grubej tarce jarzynowej i zagotować w wywarze. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć startą na tarce surową mar­chew i posiekaną cebulę, dodać do barszczu, osolić do smaku, przyprawić pastą pomidorową i śmietaną, wsypać posiekany ko­per. Podawać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami.

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)